Понад 20 ветеранів війни позмагалися на Кубку Воїнів

Це щорічні відкриті обласні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення чи хвороби внаслідок військової агресії росії.

Подію організували в межах «Ліги Нескорених» – проєкту управління молоді та спорту Львівської ОВА, націленого на фізичну та психологічну реабілітацію військових через спорт.

 

«Цьогорічний Кубок Воїнів організовуємо вчетверте. Ці змагання були задумані командою ветеранів АТО Дмитром Сидоруком, Павлом Лучківим, Сергієм Шимчаком та Романом Панченком. У той час хлопці вже були успішними спортсменами-ветеранами зі стрільби з лука, учасниками та призерами Ігор Нескорених. На превеликий жаль, Дмитро Сидорук загинув у війні з росією 2022 року під Попасною. Для нас провести ці змагання – це ще й можливість вкотре вшанувати пам’ять Героя», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

 

Метою змагань також є:

  • забезпечити фізичну реабілітацію поранених ветеранів;
  • допомогти українським ветеранам адаптуватися до нового тіла та сприяти якнайшвидшому фізичному одужанню;
  • створити єдиний адаптований простір для захисників та захисниць України і привернути увагу суспільства до їхніх проблем.

 

Перші Кубки Воїнів проводили лише зі стрільби з лука. Зараз цей проєкт розрісся і складається з трьох окремих етапів. 8-9 червня на базі Академії настільного тенісу Віктора Дідуха (с. Андріївка, Золочівського району) відбувся перший етап – змагання з настільного тенісу, шахів та шашок. 

 

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ

 

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС

Категорія сидячи:

1 місце – Насада Андрій, 

2 місце – Гордієвич Сергій. 

 

Категорія з функціональною втратою (або ампутацією) кінцівок: 

1 місце – Тимофіюк Петро, 

2 місце – Гапончук Юрій, 

3 місце – Дрозд Іван.  

 

Відкрита категорія: 

1 місце – Кунець Юрій, 

2 місце – Питлак Степан, 

3 місце – Козак Віталій. 

 

ШАХИ

1 місце – Марченко Олексій, 

2 місце – Кіх Андрій, 

3 місце – Сливінський Володимир.  

 

ШАШКИ

1 місце – Кунець Юрій, 

2 місце – Кльован Олександр,

3 місце –  Дерело Валентин.

 

Другий етап Кубка Воїнів відбудеться у кінці серпня, учасники змагатимуться у стрільбі з лука. А у вересні відбудеться третій, завершальний етап, який включатиме змагання з плавання та легкої атлетики.