Чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе зібрав на Львівщині понад 100 учасників

Львівщина прийняла чемпіонат України з велоспорту на шосе «Tour de Lviv Region. Junior Edition». Змагання відбулися у Жовкві 19-21 липня.

Найспритніших визначали серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат у таких дисциплінах: командна гонка МІХ, парна гонка, а також у другому, фінальному, турі гонки Критеріум.

На старт вийшли понад 110 учасників з 18 команд з Київської, Кіровоградської, Львівської, Хмельницької, Житомирської, Черкаської, Харківської, Донецької, Тернопільської областей та Києва.

 

НАГОРОДИ СПОРТСМЕНІВ ЛЬВІВЩИНИ:

Парна гонка на 15 км серед юнаків:

1 місце – Смолинець Олег, Мечніков Андрій

2 місце – Щербацький Максим, Голяк Владислав

3 місце – Бесага Ярослав, Стеців Артур

 

Парна гонка на 15 км серед дівчат:

2 місце – Додик Анастасія, Сатурова Анастасія

 

Командна гонка МІХ:

1 місце – Мечніков Андрій, Щербацький Максим, Смолинець Олег, Додик Анастасія, Сатурова Анастасія, Лагоцька Олена

 

Гонка критеріум серед юнаків (сума двох турів):

3 місце – Смолинець Олег

 

З усіма результатами змагань «Tour de Lviv Region. Junior Edition» можете ознайомитися тут: https://drive.google.com/file/d/1OFQKH4Bso3pFmWV8wBurkBB0tsaUitR5/view?usp=sharing 

«Також на змаганнях вшанували честь загиблого на війні велосипедиста зі Львівщини Андрія Куценка. 35-річний жовківчанин упродовж десяти років (2006-2016) представляв Львівщину у національній збірній команді з велоспорту на треку. З початком повномасштабного вторгнення повернувся з Італії, де жив із сім’єю, та став на захист Батьківщини. На початку липня Андрій загинув, прийнявши останній бій у складі 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура”», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Просимо підписати петицію про присвоєння звання Героя України Андрію Куценку: https://petition.president.gov.ua/petition/229992?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1gR08SHnvVyzHBt9SUp6t5dVzDQxsXnffodBtW1W-RuQKfb30xeDnpZqI_aem_yQ76v-AUd1IQqLMZmPlfYQ

 

Згідно даних Strava – сервісу для відстеження активності спортсменів за допомогою мобільних пристроїв, з року в рік, незважаючи на війну, дороги Львівщини, є справжньою Меккою для поціновувачів велосипедного спорту, а окремі змагання національного рівня та аматорські велоівенти уже стали візитівками громад. Зокрема тут провели: