На Львівщині підняли олімпійський прапор з нагоди початку Ігор XXXIII Олімпіади-2024 в Парижі

Синьо-жовтий стяг та олімпійський прапор традиційно підняли у сквері На Валах. Таким чином цьогоріч відзначили не лише початок головних змагань чотириріччя, а й 130-річчя утворення Міжнародного Олімпійського Комітету та 100-річчя здобуття спортсменом Львова Адамом Крулікевичем першої олімпійської медалі. 1924 року він, теж у Парижі, виборов нагороду з кінного спорту, виступаючи за збірну Польщі.

У межах заходу також відбулися спеціальне погашення тематичного конверту та авторської поштової марки, зустрічі із членами родини Адама Крулікевича з Польщі – онуком, польським актором, драматургом, членом Европейської кіноакадемії Цезарієм Гарасимовичем та онукою засновника Олімпійського руху барона П’єра де Кубертена Діаною де Навасель де Кубертен з Франції; зустріч із уславленими українськими кіннотниками – олімпійськими чемпіонами з кінного спорту Юрієм Ковшовим та Віктором Погановським; презентація кількох тематичних виставок; виступи фольклорного ансамблю «Джерело».

Офіційна церемонія відкриття Олімпійських Ігор 2024 у Парижі відбудеться 26 липня. Під синьо-жовтим стягом на змаганнях виступатимуть 140 спортсменів та спортсменок, серед яких – 10 представників Львівщини із 7 видів спорту: 

Вільна боротьба: Оксана Лівач (Т. Кіт, Н. Будагян), резервна спортсменка – Юлія Ткач (О. Ткач, Ю. Копитко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Велосипедний спорт: Юлія Бірюкова (Д. Крівцов, О. Тичко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»/НСБ ЛВС МОУ

Художня гімнастика: Аліна Мельник (О. Дмитраш, І. Руда) – КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука

Легка атлетика: Владислав Лавський (В. Лебедюк) – КЗ ЛОР «ШВСМ»/НСБ ЛВС МОУ, спортивний клуб «Висота» і Мар’яна Шостак (В. Тарнакін, В. Федоренко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Стрільба  лука: Вероніка Марченко (М. Гавелко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Кульова стрільба: Павло Коростильов (С. Коростильов, О. Камінський) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Футбол: Данило Сікан (В. Безуб’як) Вихованець «Львівського фахового коледжу спорту», Олексій Сич (І. Мазурець) та О. Федор (В. Пономарьов) – ФК «Рух».

«Кожен успіх українських спортсменів на міжнародній арені зараз – це не лише про спорт, а й спосіб ще раз привернути увагу до України, до сили духу та стійкості нашого народу. Бажаємо нашим спортсменам успіху, впевненості в собі та вдалих виступів. Вболіваємо та віримо», – каже начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.