Для військових ветеранів на Львівщині провели інклюзивне тренування з веслування на сапах, каяках та командного заїзду у човні «Дракон»

Захід організували у межах проєкту спортивної реабілітації військових ветеранів «Ліга Нескорених» спільно з Спеціалізованою ДЮСШ олімпійського резерву “Веслярик”, СДЮСШОР-1 з веслування та важкої атлетики, за підтримки мережі аптек “Подорожник”. 

Участь взяли понад 20 ветеранів та їхні рідні з реабілітаційного центру Next Step, серед яких і військовий з Гуляйполя Роман Портний.

Вперше на захист України Роман Портний став ще у 2015 році, рік прослужив на Донецькому напрямку.

У 2022 році обороняв рідне місто Гуляйполе в складі територіальної оборони. Через значні обстріли прифронтового міста та після руйнування власного будинку, який вони незадовго до повномасштабного вторгнення придбали разом з дружиною, Роман відправив сімʼю на Волинь. Сам в січні 2023 долучився до лав 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха і в її складі перебував на Донецькому напрямку.

Поранення отримав у лютому 2023 поблизу Авдіївки. Зі слів побратимів, він мав евакуювати поранених з поля бою. Йому вдалось витягнути трьох, а під час порятунку четвертого Роман отримав поранення. Уламок влучив прямо в голову і розтрощив третину черепа.

Роман був без свідомості та не виходив на зв’язок. Дружина дізналася про поранення чоловіка через соцмережі, випадково побачила в одній із спільнот у Фейсбуку допис, що в Дніпрі в шпиталі перебуває невідомий важкопоранений боєць без документів. Дружина впізнала Романа.

Стан воїна був вкрай важким, 2 місяці він перебував в комі. Потім – операція, довге та тривале відновлення.

Зараз військовий продовжує шлях свого відновлення у NextStep Ukraine. Окрім щоденної роботи з фізичними терапевтами, долучається до різноманітних заходів.

«На тренування Роман приїхав зі своєю дружиною Катериною ти сином Тарасиком. Для нас важливо, щоб  “Ліга Нескорених” обʼєднувала не лише військових, але і їхніх близьких та рідних. Намагаємося створити максимально теплу та сімейну атмосферу, аби наші воїни набиралися позитивних емоцій і проходили не лише фізичну, а й психологічну реабілітацію. Пишаємося такими людьми та бажаємо якнайшвидшого одужання», – каже керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.