Патріотичний табір «Злет на горі Маківка 2024» зібрав півсотні учасників

З 10 по 12 травня організація української молоді «Спадщина» за підтримки Управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації провела щорічний патріотичний табір «Злет на горі Маківка 2024», присвячений пам’яті героїчного бою Січових Стрільців. Учасниками табору були як молодь Львівщини, так і вимушено переміщені особи. 

Протягом трьох днів учасники мали змогу ознайомитися з діяльністю та історією Українського Січового Стрілецтва.

Табір став своєрідним урочистим вшануванням полеглих воїнів. Також охочі могли доєднатися до заняття з тактичної медицини, маскування та великої теренової гри. Як і кожного року, табір відвідали півсотні учасників, серед яких і старші члени організації, які боронять наші кордони на сході України.

«Щороку наша поїздка на Маківку символізує відкриття сезону наметових таборів, але насправді цінність цього табору набагато масштабніша, вона в традиції, адже понад 30 років ми вшановуємо тут героїв Маківки. У такий переломний час, як зараз, критично важливо пам’ятати свою історію, поширювати її, знайомити з нею нове покоління. Маківка – це місце історії, без перебільшень, тут ти стаєш частиною цієї історії», – розповідає один з організаторів табору Юліан Гончар. 

«Спадщина» — громадська організація, яка займається різностороннім вихованням молоді в дусі патріотизму. Заснована у Львові 1988 року з метою виховання всебічно розвиненого, національно свідомого покоління, здатного будувати Українську Самостійну Соборну Державу.

Проєкт реалізують за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах обласної  програми «Молодь Львівщини».