“Відремонтований комплекс став би своєрідним магнітом”: на Сокальщині обговорили можливість капітального ремонту ФСК “Сокіл”

Учора, 8 травня, начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як спільно з головою Сокальської РДА Ігорем Дацюком та представником компанії підрядника провели робочу зустріч щодо завершення будівництва комплексу спортивних майданчиків з наливним покриттям у місті Сокаль на вулиці Стуса, 4 б.

 

Також впродовж зустрічі обговорили можливість капітального ремонту фізкультурно-спортивного комплексу «Сокіл». Зокрема, генпланом передбачено влаштування автоматичної системи поливу футбольного поля, заміна асфальтового покриття бігових доріжок на сучасне поліуретанове, ремонт покриття основи трибун, влаштування накриття над трибунами та монтаж сидінь. Також передбачене встановлення цифрового табла з LED-панелями.

У генплані передбачена і реконструкція відповідно до сучасних вимог сектора для стрибків в довжину та сектора для метань ядра. Також потребує капітального ремонту з утепленням фасадів та гідроізоляцією фундаментів споруда адмінкорпусу та громадський туалет.

“Сокаль – багаторазовий чемпіон у багатьох легкоатлетичних стартах нашої області, незмінний переможець Спортивних ігор Львівщини. Тут існує потужна ДЮСШ, яка виховала не одного призера всеукраїнських та навіть світових змагань. Розуміємо, що капітально відреставрований комплекс стане своєрідним магнітом для ще більшої кількості сокальчан”, – пояснює керівник Львівського обласного центру “Спорт для всіх” Вадим Климович.

Як додає Роман Хім’як, після капітального ремонту комплекс міг би приймати змагання всеукраїнського масштабу.

“Одним з пріоритетів, визначених програмою розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, є вдосконалення спортивної інфраструктури. Вже кілька років ми працюємо над будівництвом нових об’єктів – лише впродовж 2019 року на Львівщині облаштовано 89 спортивних майданчиків. Водночас, маємо працювати над модернізацією та осучасненням наявних об’єктів спортивної інфраструктури. Що більше сучасних та зручних комплексів буде на Львівщині, то більше людей надаватиме перевагу здоровому дозвіллю, заняттям фізичною культурою та спорту”, – зазначає Роман Хім’як.