Голова Львівської ОДА ознайомився із реконструкцією стадіону у місті Самборі

Голова Львівської обласної державної адміністрації із робочою поїздкою відвідав Самбірський район. У межах візиту очільник Львівщини ознайомився із ходом реконструкції стадіону імені Л. Броварського по вул. Коперніка,13, що у місті Самборі.

Зазначимо, що у межах проєкту передбачено: провести реконструкцію наявного стадіону з трибунами, будівництво адміністративно-побутового корпусу, громадських туалетів, благоустрій та озеленення території, реконструкція зовнішніх мереж та споруд водопостачання, водовідведення, теплопостачання та газопостачання.

Реконструкцію об’єкта розпочали у 2019 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток та коштів місцевого бюджету, на що загалом було скеровано 1534,31 тис. грн: субвенція на соціально-економічний розвиток (675,0 тис. грн);  місцевий бюджет (859,31 тис. грн)

За ці кошти проведено оплату за проєктно-кошторисну документацію, експертизу, технічний нагляд, авторський нагляд, проведено земляні та бетонні роботи адміністративно – побутового корпусу та двох трибун). Для продовження робіт у поточному році в міському бюджеті розвитку затверджено 3000,0 тис. грн.

Зазначимо, Лев Броварський – відомий український футболіст і тренер, рекордсмен львівських «Карпат» за кількістю проведених матчів — 412 (1968—1980), багаторічний капітан команди. Лев Броварський тривалий час тренував самбірську команду “Спартак”.  З його приходом до команди почався розквіт футболу у місті. На 2 тисячі сидячих місць приходило понад 10 тисяч глядачів. У 1982 році команда стала чемпіоном області, жодного разу не програвши у чемпіонаті.

3 липня 2012 року депутати Самбірської міської ради на сесії ухвалили рішення про присвоєння місцевому стадіону імені легендарного футболіста львівських «Карпат», майстра спорту, володаря кубка СРСР з футболу, заслуженого тренера України Лева Броварського.