“Результативніше воює той, хто тренується наполегливіше”: на Львівщині відбувся Стрілецький марафон

Цієї суботи, 1 серпня, у селі Товмач Кам’янко-Бузького району, на території спортивно-стрілецького комплексу “Карабін”, відбувся Стрілецький марафон Рейд-2020 з практичної стрільби. Понад чотири десятки учасників, які сформували 15 команд, у ході марафону виконали одну вправу з 5 рубежами. Серед учасників – військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, Збройних Сил України.

Марафон став своєрідним вшануванням пам’яті загиблих воїнів-десантників. На відкритті змагань учасників привітав голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

“Такі стрілецькі марафони, коли ми гуртуємось, щоб згадати наших Героїв, які віддали своє життя захищаючи Україну, повинні стати традиційними. Біль втрати неможливо забути, але разом ми сильніші та здолаємо всі перешкоди. Ми повинні цінувати подвиг та передати історію про героїзм наших бійців за приклад молодому поколінню» – наголосив очільник ЛОДА. 

Найкращою у командному заліку стала група військовослужбовців оперативного резерву першої черги 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних сил України, що базується у Львові. 

“Влучність, витривалість, злагодженість дій – усе це змогли вкотре відпрацювати учасники марафону впродовж Рейду-2020. Варто зазначити, що стрільбище спортивного комплексу “Карабін”, на якому відбувались змагання, є одним з найсучасніших в Україні, адже дозволяє відточувати навички прикладної, практичної та високоточної стрільби водночас”, – зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Для уболівальників на території стрілецького клубу львівські десантники розгорнули виставку техніки, спорядження та зброї, що перебувають на озброєнні українських ДШВ.