«Схід і Захід разом»: збірна команда Львівщини – бронзові призери Всеукраїнських змагань

Цими днями у Святогірську на Донеччині тривають спортивно-іміджеві змагання «Схід і Захід разом!». Вже традиційно цей захід об’єднує спортсменів сільської місцевості з різних регіонів України, серед яких і Львівщина. 

Нашу область на змаганнях представляють 18 людей, серед яких мешканці Яворівщини, Стрийщини, Жовківщини, Бродівщини, Городоччини, Пустомитівщини, Старосамбірщини та Сокальщини. 

“Маємо вже чимало перемог: наша команда стала чемпіоном у шахах, срібними призерами у шашках і волейболі та бронзовими призерами в армспорті, гирьовому спорті та настільному тенісі”, – розповідає Лілія Білінська, голова Львівської обласної організації ФСТ “Колос”. 

Загалом збірна команда Львівщини посіла третє загальнокомандне місце.

“Окрім змагальної діяльності, маємо час поспілкуватись, відвідати пам’ятки культури та архітектури краю. Щоразу нас тут приймають дуже тепло, дбають, аби все сподобалось, аби було цікаво та комфортно”, – зауважує Лілія Романівна.

Такі змагання проводять вже вчетверте. Наші спортсмени не тільки мають нагоду позмагатись на Сході, а й прийняти гостей та провести змагання у нас. Минулоріч серпневими днями на Львівщину, у село Сприня, приїжджали діти зі східних регіонів. Тут для них організовували цікаве та змістовне дозвілля та яскраві спортивно-масові заходи. Однак цьогоріч через карантинні обмеження такий приїзд відтермінували. 

“Зі свого боку, робимо все можливе, аби Львівщина брала участь у таких спортивних проєктах, які сприяють консолідації українського народу, налагодженню дружніх стосунків між представниками Заходу та Сходу. Щораз переконуємось: спорт справді об’єднує Україну, що дуже важливо у наш час”, – каже начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Зауважимо, цьогоріч змагання присвячені 70-річчю утворення Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».