​На розвиток спорту Львівщини з обласного бюджету скерують 40 мільйонів


Львівська обласна рада затвердила Комплексну програму розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки. Її реалізовує Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Як розповідає керівник управління Роман Хім‘як, левову частку грошей, виділених на реалізацію програми у 2021 році, спрямують на розвиток спортивної інфраструктури. Так, на цей рік заплановано будівництво 13 спортивних майданчиків, 8 з яких з штучним покриттям, а 5 – з наливним. На спорудження цих об‘єктів планують витратити близько 11 мільйонів гривень.  

У планах на 2021 рік і реконструкція трьох стадіонів. На це передбачено 21 мільйон гривень. Найближчим часом розпочнеться прийом пропозицій від громад. Пріоритет надаватиметься населеним пунктам, що виконують функцію міжмуніципальних центрів – Стрий, Городок, Сокаль, тощо. Зараз, нагадаємо, на понад 80% готові стадіони у Самборі та Буську, реконструкції яких розпочали у попередніх роках. 

«Ми розуміємо, що якісна інфраструктура – основа для подальшого розвитку і масового спорту, і спорту вищих досягнень. Якщо говорити про будівництво більших об‘єктів, то обиратимемо за субрегіональним принципом. Так, аби один об‘єкт міг обслуговувати потреби кількох громад чи за потреби навіть районів», – зазначає Роман Хім‘як.

Серед інших пріоритетів Комплексної програми – розвиток масового спорту. Один із проєктів цього напряму – «Спортивні Ігри Львівщини». Це змагання, що об’єднають збірні громад у боротьбі за медалі обласного ґатунку. Також у пріоритетах проведення спортивно-іміджевих заходів – масштабних івентів, спрямованих на промоцію Львівщини як спортивної дестинації України.

Одним із пріоритетів також залишається розвиток спорту високих досягнень.