Спортсмени Львівщини вибороли майже 20 медалей національних змагань та 5 нагород Чемпіонату Європи

Знаковою подією цього тижня у спортивному житті Львівщини стала перемога Олени Старікової на Чемпіонаті Європи з велоспорту на треку. Чемпіонський титул Олена виборола у гонці кейрін. Загалом троє спортсменок Львівщини, що виступали на цих змаганнях, вибороли п’ять медалей. Окрім золотої медалі, Олена Старікова виборола бронзу в індивідуальному спринті та у командному спринті. У гонці скретч бронзу виборола Тетяна Клімченко. У бронзовому фіналі командної гонки також перемогла українська збірна, до якої входили представниці Львівщини Юрія Бірюкова та Тетяна Клімченко. 

Успішним виявився також виступ збірної команди Львівщини на молодіжному Чемпіонаті України з плавання. Для участі у ньому Управління фізичної культури та спорту відрядило 12 кращих спортсменів-плавців Львівщини. Одразу двоє представників нашої області стали чемпіонами України: Георгій Лукашев фінішував першим на дистанції 400 метрів у комплексі, а Марія Городня показала найкращий результат на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Георгію Лукашеву також вдалось встановити новий юнацький рекорд України на дистанції 200 м батерфляй та здобути срібло у цій дисципліні, стати віцечемпіоном серед юнаків у комплексному плаванні на 200 м. Марія Городня також виборола срібло на дистанції 400 м вільним стилем та третю позицію на дистанції 200 метрів вільним стилем. Віцечемпіоном України у плаванні 50 метрів на спині став Олег Кусь.

Також успішно на національних змаганнях виступила збірна санкарів Львівщини. На Чемпіонаті України та Кубку України санкарі Львівщини Антон Дукач, Олена Стецків, Ігор Стахів та Андрій Лисецький стали переможцями в командній естафеті. Серед чоловіків на цих змаганнях у двомісних санях золото вибороли Ігор Стахів та Андрій Лисецький. Серед жінок на змаганнях в одномісних санях віцечемпіонкою стала Олена Стецьків, а серед чоловіків – Антон Дукач. На Чемпіонаті України серед молоді до 23 років переможцями стали Ігор Стахів та Андрій Лисецький.