Троє велосипедисток Львівщини позмагаються на Чемпіонаті Європи

У Болгарії цієї середи, 11 листопада, стартує Чемпіонат Європи з велосипедного спорту на треку. Головна осіння велоподія Європи мала відбутись раніше, однак через пандемію коронавірусу її спочатку скасували, а згодом таки вирішили провести. У складі жіночої національної збірної виступатимуть одразу троє спортсменок Львівщини: Юлія Бірюкова, Олена Старікова та Тетяна Клімченко.

22-річна уродженка Червонограда Юлія Бірюкова стартуватиме в командній гонці, ще одна червоноградка, 26-річна Тетяна Клімченко змагатиметься у гонках скретч та омніум, а 24-річна Олена Старікова боротиметься за перемогу у командному спринті, спринті та гонці кейрін.

«У велоспорті Львівщини є спадковість поколінь в тренерському штабі. Вже сьогодні ми бачимо яскраву плеяду молодих наставників, чиї вихованці стають найкращими на всеукраїнських велозмаганнях та готові представляти Україну на континентальному рівні. Те, що до складу національної жіночої збірної, увійшли відразу троє наших велосипедисток, велика честь для Львівщини», — каже керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Нагадаємо, у жовтні на молодіжному Чемпіонаті Європи велоспортсменки Львівщини Юлія Бірюкова та Соломія Лукачук посіли четверте місце у командній гонці переслідування на дистанції 4 кілометри у складі збірної України.