Розвиток спорту Львівщини у 2021 році обговорили на нараді з представниками громад

Сьогодні, 21 січня, відбулась онлайн-зустріч з представниками територіальних громад Львівщини, що відповідають за розвиток спорту та молодіжної політики. Очолили нараду перший заступник голови Львівської обласної ради Євген Гірник та голова Комісії молоді та спорту обласної ради Тетяна Бей.

Впродовж наради обговорили ключові аспекти Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини. Як зазначив керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як, громади вже отримали перелік вимог, які слід виконати при поданні пропозицій на співфінансування з обласного бюджету на будівництво майданчиків.

«Цього року ми будемо робити акцент на максимально укомплектованих об‘єктах для різних видів активності. Спорудження стадіону чи утримання басейну є дуже затратним, водночас якщо обрати правильне розташування, такий об‘єкт може обслуговувати потреби кількох громад у сфері спорту. Тому у частині інфраструктурного забезпечення Комплексної програми ми обиратимемо об’єкти за субрегіональним принципом», – розповів Роман Хім‘як.

Першочергово у 2021 році завершать об‘єкти, які були розпочаті у попередніх роках.

«Є громади, де вже існують майданчики різного типу: мультифункціональні, зі штучним покриттям, з наливним. А є такі, де сучасних об‘єктів спортивної інфраструктури наразі практично немає. Хотілось би, аби у 2021 році саме ці громади подавали пропозиції на спорудження майданчиків», – зазначила Тетяна Бей.

Впродовж наради також обговорили новий формат проведення наймасштабнішого фізкультурно-оздоровчого проєкту «Спортивні ігри Львівщини». Це мультиспортивні змагання, що відбуваються впродовж року у кілька етапів на найкращих спортивних базах області. Цьогоріч вони відбудуться вже втридцяте. За словами Романа Хім‘яка, участь тієї чи іншої громади у цих іграх стане одним з визначальних чинників при розподілі коштів обласної програми.

Нагадаємо, у Комплексній програмі розвитку фізичної культури та спорту Львівщини закладено чотири основні вектори розвитку фізичної культури та спорту Львівщини: оздоровча рухова активність, спорт (дитячо-юнацький, резервний, високих досягнень), розвиток спортивної інфраструктури, соціальна інклюзія осіб з інвалідністю, адаптивна рухова діяльність.

Фото: пресслужба Львівської ОДА.