На Львівщині карантин продовжили без пом’якшень

Фото: пресслужба ЛОДА.

Динаміка захворюваності на Covid-19 не сприяє послабленню чи скасуванню карантинних заходів в регіоні. Тому карантин без пом’якшень на Львівщині продовжили щонайменше до 29 травня. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відтак, прогнозоване пом’якшення карантину для спортивної галузі на Львівщині поки відтермінували. Станом на 22 травня проведення спортивних заходів навіть без глядачів все ще залишається забороненим.
Наразі невідомо, чи вдасться з 1 червня відновити роботу закладів фізичної культури та спорту (ДЮСШ, ШВСМ, ЦОПи, училища), спортивних клубів та фітнес-центрів.

Нагадаємо, рішенням комісії від 15 травня дозволені індивідуальні тренувальні заняття (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю) та навчально-тренувальні збори спортсменів національних збірних з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю. Обов’язковою умовою є забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, дотримання інших санітарних та протиепідемічних норм.