На Львівщині пом’якшення карантину: які зміни для спортивної галузі

Сьогодні, 15 травня, під головуванням голови Львівської ОДА Максима Козицького відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС в частині життя області в умовах карантину.

Відтак, рішенням комісії від сьогодні дозволені індивідуальні тренувальні заняття (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю) та навчально-тренувальні збори спортсменів національних збірних з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю. Тим не менш перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту і досі заборонена. Водночас і далі діє заборона на проведення спортивно-масових заходів.

Обов’язковою умовою є, забезпечення усіх учасників навчально-тренувального процесу засобами індивідуального захисту, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів (температурний скринінг, дезінфекція рук, інвентарю, обладнання, провітрення та дезінфекція приміщень, повний облік контактних даних усіх осіб, які знаходяться на території чи приміщеннях тренувальної бази й т.п.)

Окрім цього, із 16 травня припиняють функціонування на території області стаціонарні карантинні контрольно-пропускні пункти.

Однак попри пом’якшувальні заходи, та відсутність значного росту захворюваності на коронавірус по області за тиждень, мешканців області вкотре закликають дотримуватись карантинних обмежень.