Як працювати та комунікувати з молоддю: для вчителів провели виїзний семінар

Якісної комунікації з молоддю, вмінь опановувати емоції, ставити цілі та ділитись досвідом навчали вчителів Львівщини впродовж дводенного семінару «Носії Компетентностей». Це одна з молодіжних ініцатив, що втілюється у межах конкурсу проектів обласної програми «Молодь Львівщини», яку реалізовує управління молоді та спорту Львівської ОДА. Організатором семінару є громадська організація «Ай Ем».

«Носії Компетентностей» – продовження минулорічного проекту «SOFT», що стосувався популяризації соціально-емоційного навчання серед молоді. 

«Протягом двох років ми на Львівщині проводимо тренінги з соціально-емоційного навчання за програмою Lions Quest. Після тренінгів настає етап впровадження, що передбачає довгу та кропітку роботу з учнями. Виїзний семінар-практикум мав на меті допомогти вчителям та молодіжним працівникам організувати постійну та послідовну роботу з молоддю в напрямку набуття потрібних компетентностей», – зазначила керівниця ГО “Ай Ем”, Олена Бортнічук. 

Зазначимо, що програма семінару включала модулі про емоції, комунікацію, розуміння себе, арт-терапію та тілесну психотерапію. 

«Після проекту буде організований супровід учасників та моніторинг для визначення ефективності подібних заходів та потреби у їх масштабуванні. Очікується, що завдяки практикуму молодіжні працівники, педагоги-організатори, класні керівники зможуть використовувати набуті знання для налагодження ефективної комунікації з молоддю», –  додають організатори.