Важку атлетику можна опанувати у восьми спортивних школах Львівщини

Вісім дитячо-юнацьких спортивних шкіл Львівщини культивують важку атлетику. Опановувати цей вид спорту можна у Спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах олімпійського резерву №1 та «Веслярик», Комплексних спортивних школах імені Юрія Кутенка та «Атлет», дитячо-юнацьких спортивних школах Самбора, Борислава, Жидачева та школі імені Петра Короля. Професійні атлети можуть продовжити навчання на базі Львівської школи вищої спортивної майстерності. Про це розповів керівник обласної федерації важкої атлетики Василь Дзвінник. 

Сьогодні цей вид спорту в області опановує понад 300 осіб під керівництвом 24 досвідчених тренерів. За останні п’ять років звання майстра спорту України виконали 26 спортсменів. Норматив майстра спорту України міжнародного класу виконав титулований спортсмен з Жидачева Богдан Гоза. 19-річний атлет встановив 15 рекордів Європи та світу серед юнаків та юніорів, а також 54 національні рекорди. 

Скарбничку нагород Львівщини також часто поповнюють багаторазовий призер чемпіонатів Європи серед юніорів та молоді, чемпіон світу у поштовху серед юніорів та учасник Олімпійських Ігор у Ріо Володимир Гоза, заслужений майстер спорту України, чемпіон України 2016 року, учасник Олімпійських Ігор у Ріо Ігор Шимечко, бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорок у поштовху Ельвіра Борозна та срібний призер чемпіонату Європи у ривку серед молоді Павло Закашевський. 

Партнером федерації є ТМ Епіцентр. За підтримки компанії за останні кілька років вдалось провести ремонт спортзалу на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.  Сучасний важкоатлетичних зал відповідає усім найсучаснішим вимогам Європи та світу. Щоденно тут відбуваються тренування найкращих важкоатлетів Львова та області, а також проводяться змагання обласного та національного рівнів.