На ювілейному турнірі пам‘яті Ігоря Первачука позмагаються півтисячі юних борців


Завтра, 21 лютого, на Львівщині стартує Х-й ювілейний відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті майстра спорту міжнародного класу, чемпіона світу і Європи серед юніорів та володаря Кубку світу Ігоря Первачука. Змагання відбуватимуться на легкоатлетичному манежі «Велотрек СКА».

Цьогоріч учасниками турніру стануть 500 борців серед дівчат та юнаків 13-15 років та юніорів 17-19 років. За медалі спорстмени змагатимуться у 32 вагових категоріях. Окрім учасників з різних куточків України, на турнірі очікують юних борців з Польщі, Угорщини, Молдови, Франції, Італії, Великобританії, Ізраїлю, Словаччини, Латвії та Білорусії.

Турнір проводять, аби популяризувати вільну боротьбу, відбірати здібних молодих спортсменів на участь у чемпіонаті України, а також для вшанування пам’яті видатного львівського борця Ігоря Первачука.

«Ігор Первачук був закоханий в боротьбу — від змагання до змагання він набував нового досвіду та, беручи участь в офіційних стартах, втілював найзаповітніші спортивні мрії. Він доклався до розвитку вільної боротьби на Львівщині, займаючись тренерською СДЮШОР «Спартаківець» та консультуючи провідних спортсменів Львівщини», – зазначає віце-президент Львівської обласної асоціації спортивної боротьби України Первачук Ростислав Вікторович.

В 1982 році Ігор Первачук вперше дебютував на міжнародній арені у складі юнацької збірної СРСР на чемпіонаті світу в американському штаті Колорадо-Спрінгс, де підкорив бронзовий п’єдестал. Вже у наступному році для Ігоря прийшов золотий успіх: в американському Лос-Анжелесі став чемпіоном світу серед юніорів у ваговій категорій 48 кг. І знову міжнародний успіх — спочатку золото юніорського чемпіонату Європи в Нідерландах, а згодом золота медаль Кубку Світу в Канаді. Ігор постійно входив  до складу дорослої збірної СРСР, брав участь у популярній на той час матчевій зустрічі СРСР-США, та у Тбіліському міжнародному турнірі.