Всеукраїнський турнір «WEST BENCH PRESS CUP»: хто виборов перемогу

З 14 по 16 жовтня у Львові відбувся всеукраїнський турнір з жиму лежачи та класичного жиму лежачи «WEST BENCH PRESS CUP», в якому взяло участь 117 спортсменів з 12 областей України.

Представники Львівської, Донецької, Львівської, Харківської, Чернівецької, Івано-Франківської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Полтавської, Рівненської областей та міста Київ змагалися у командному заліку турніру серед чоловіків та жінок.

Змагання організувала Львівська обласна федерація пауерліфтингу у партнерстві з управлінням молоді та спорту Львівської ОВА у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини.

Упродовж двох днів спортсмени у напруженій боротьбі боролися за медалі та призи турніру. Найбільш жорстка боротьба була за перемогу в абсолютній першості в окремих дивізіонах. В перший змагальний день спортсмени змагалися за нагороди у вагових категоріях та абсолютній першості серед чоловіків у класичному жимі лежачи.

Перемогу в абсолютній першості серед чоловіків з класичного жиму лежачи виборов заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу та Європи з класичного жиму лежачи, рекордсмен світу та Європи з класичного жиму лежачи Іван Чупринко, результат якого склав 207,5 кг у ваговій категорії до 83 кг.

У другий змагальний день змагалися жінки у дивізіонах класичний жим лежачи, жим лежачи та чоловіки у жимі лежачи. Серед жінок у дивізіоні класичний жим лежачи переможницею стала майстриня спорту України, чемпіонка світу з класичного жиму лежачи серед дівчат Софія Станько з результатом 90 кг у ваговій категорії до 57 кг. У змаганнях серед чоловіків з жиму лежачи перемогу виборов майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий призер міжнародних змагань з жиму лежачи Андрій Баленков, який у ваговій категорії до 83 кг продемонстрував результат 275 кг. Серед жінок у дивізіоні жим лежачи перемогу отримала майстриня спорту України міжнародного класу, багаторазова призерка чемпіонатів світу з жиму лежачи Оксана Ведмідь з результатом 150 кг у ваговій категорії до 57 кг.


Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, кубками, медалями від управління молоді та спорту Львівської ОДА та подарунками від спонсорів змагань.