Пам’ять «Нескореного» воїна Дмитра Сидорука вшанують юніорським лучним турніром


Сьогодні, 19 липня, на спортивній базі «Динамо» стартує відкритий чемпіонат Львівщини зі стрільби з лука серед юніорів пам’яті воїна-спортсмена Дмитра Сидорука. Цьогоріч він загинув при виконанні бойового завдання. Аби зберегти належну пам‘ять про Дмитра, побратими з команди «Нескорених» ініціювали проведення меморіального турніру. Підтримало ініціативу Управління молоді та спорту Львівської ОВА. 

«Дмитро був людиною, яка гуртувала навколо спорту людей з ветеранського середовища. Він часто казав, що спорт – це найкраща реабілітація. Багато українських воїнів опанували на високому рівні стрільбу з лука та зуміли успішно виступити на міжнародних «Іграх Нескорених» саме завдяки йому. Такі змагання — це спосіб вшанувати його подвиг та розповісти про Героя молодому поколінню», – зазначає керівник управління Львівської ОВА Роман Хім‘як.

У змаганнях візьмуть участь понад 60 спортсменів, які представлятимуть осередки стрільби з лука Львівщини, а також спортсмени з Одеської, Харківської, Запорізької та Чернівецької областей. Спортсмени змагатимуться в олімпійській дисципліні на дистанції 70 метрів та у стрільбі з блочного лука на дистанції 50 метрів.

На всіх переможців та призерів очікують ексклюзивні медалі  та дипломи від Управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації. 

Довідково

Сидорук Дмитро Юрійович (2 лютого 1983, м. Львів — 5 квітня 2022, м. Попасна, Луганська область)  — український спортсмен, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, військовослужбовець, молодший сержант 24 ОМБр Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

У 2001 році став найсильнішим у світі серед спортсменів, яким не минуло 19 років.

На «Іграх Нескорених 2017» у Торонто (Канада) отримав срібну медаль у змаганнях зі стрільби з лука.

Був тренером теперішніх збірних «Ігри нескорених» та «Warrior Games» зі стрільби із лука, суддя відборів та національних змагань.

У 2014 році, у складі 24-ї окремої механізованої бригади брав участь в АТО на сході України. Після важкого поранення 1 вересня 2014 року в боях за Луганський аеропорт, переніс 12 операцій.

Після російського вторгнення в Україну, в складі 24-ї окремої механізованої бригади знову пішов воювати. 

Загинув 5 квітня 2022 року в бою в м. Попасній Луганської області.Нагороди медалю «Захиснику Вітчизни» (2016), орденом «За заслуги» III ступеня (2017)  та орденом «За мужність» III ступеня посмертно — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.