Військова школа імені Героя України Тараса Матвіїва зібрала понад півсотні учасників

Впродовж минулого тижня у Жидачеві таборували понад 50 молодих людей віком від 15 до 25 років з різних куточків області. На базі стадіону «Авангард» тут відбувалася Військова школа імені Героя України Тараса Матвіїва.

За час таборування молодь мала змогу опанувати базові навички військової тактики, домедичної допомоги, розбору масогабаритних макетів АК, пройти навчання з керування квадрокоптера, картографії та орієнтування на місцевості, стрільби з пневматичної гвинтівки та пістолета. У перерві між навчаннями – проходження смуги перешкод, командні ігри та змагання, здача нормативів з фізичної підготовки і змагання з тактичної гри Laser Tag.

Окрім практики у програмі були й різноманітні лекції й перегляди фільмів, зокрема документальний фільм Олени Огоновської “Гідний ранкового сонця”, про життєвий шлях Героя України Тараса Матвіїва.  

«Тарас Матвіїв є однією із визначних постатей сьогодення, які слугують прикладом для сучасної молоді. Герой України, який надихає. І цей захід, який був організований на його честь, сприяв інтелектуальному та ідеологічному вишколюванні молоді, адже молоді українці мають не тільки вміти захищати себе, а й знати історію, традиції, мати розуміння того, що відбувається в країні, та бути гідними членами суспільства», – розповідає спеціаліст відділу молодіжної політики Львівської ОДА Остап Данилиха.

Організувала Військову школу громадська організація “Народний легіон” за підтримки  Управління  молоді та спорту Львівської облдержадміністрації в межах конкурсу молодіжних проєктів  та Жидачівської міської ради.  

“Враховуючи перший досвід проведення такого наметового табору, можна сміливо стверджувати, що “Військова школа ім. Героя України Тараса Матвіїва” повинна мати продовження. Учасники табору отримали важливі знання та чудові емоції, загартували свій дух та тіло. Разом із нашою молоддю ми зробимо все можливе, щоб справа наших Героїв жила надалі”, – підсумовує організатор заходу Орест Гаврильчук.