Українська академя лідерства допомагає громадам області стратегувати молодіжну політику

Львівський осередок Української академії лідерства розпочав регіональні поїздки в межах  другого етапу Програми навчання для молодіжних просторів у громадах області за підтримки Управління молоді та спорту Львівської ОДА. 

Академія уже завітала до молодіжних команд у Червоноградській (місто Соснівка), Сокальській та Пустомитівській громадах. Протягом цього тижня відвідають ще Бродівську, Добросинсько-Магерівську, Стрийську, Золочівську, Жовківську, Старосамбірську та Підкамінську громади. Загалом проєкт охоплює 10 громад Львівщини та допомагає командам провести оцінку ресурсів та спланувати календарний план діяльності на 2022 рік.

«Важливою складовою проєкту є безпосередні виїзди команди Української академії лідерства у молодіжне середовище територіальних громад. Уже на місцях спільними зусиллями молоді, місцевої влади та академії проводиться аналіз стану молодіжного середовища –  ресурсів, досвіду, візуалізація майбутнього молодіжного простору, визначення напрямків його роботи, брейншторм заходів, формування річного плану, залучення громади» – зазначає Ольга Сподарик, фахівець відділу молодіжної політики Львівської ОДА.

Для підсилення активної молоді області Українська академія лідерства проводить відкриті події разом з місцевими командами та залучаючи місцеве юнацтво. Заплановано проведення лекцій про організацію подій, сучасні концепції лідерства, ефективну командну роботу та промоцію події в соціальних мережах, проєктний менеджмент, створення та реалізацію власних ініціатив, тайм менеджмент, критичне мислення, емоційний інтелект, структуру держави, молодіжні можливості. У програмі візитів і вечір інтелектуальних ігор “Game Evening”.

«Коли ми сьогодні говоримо про розвиток громад, ми не можемо не говорити про залученість громадян в процеси прийняття рішень, про включеність в розробку та реалізацію ідей. Це називають партисипацією. Турбота про свою громаду сьогодні – це партнерство між владою та об’єднаннями громадян. Люди краще знають чого вони потребують і готові витрачати свій креативний потенціал та час, щоб робити простір навколо себе кращим. Цей ресурс може бути чималим! Окрім того, люди долучені до волонтерства чи співтворення відчувають більшу відповідальність за те, що відбувається навколо них, краще відчувають цінність позитивних змін та готові захищати їх, бо стають співвласникам прогресу», – зазначив Павленко Андрій, заступник керівника з суспільного розвитку Львівського осередку Української академії лідерства.