ІV Кубок Воїнів зі стрільби з лука зібрав на Львівщині ветеранів з пʼяти областей

ІV Кубок Воїнів зі стрільби з лука пройшов на Львівщині  6-8 вересня у рамках реалізації обласного проєкту “Ліга Нескорених”. Це щорічні відкриті обласні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення чи хвороби внаслідок військової агресії росії.

Кубок Воїнів був задуманий командою однодумців: ветеранів АТО, чемпіонів та призерів Ігор Нескорених 2017 та 2018 років Дмитром Сидоруком, Романом Панченком, Сергієм Шимчаком та Павлом Лучківом.

Участь у Кубку Воїнів зі стрільби з лука 2024 прийняли понад 40 ветеранів зі Львівської, Івано-Франківської, Черкаської, Волинської, Київської областей та Києва.

Змагання пройшли у 4 категоріях: 

  • класичний лук (дистанція 30 м), 
  • блочний лук (дистанція 30 м), 
  • початківці (особи, які тренуються не більше 6 місяців і не приймали участі в офіційних змаганнях, дистанція 18 м) 
  • та командний мікс (по 3 учасники). 

У рамках змагань також відбувся відкритий майстерклас зі стрільби з лука для понад 20 військових, які проходять лікування у реабілітаційних центрах Львівщини.

 

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ:

Категорія “Блочний лук”

1 місце – Шимчак Сергій

2 місце – Лучків Павло

3 місце – Добовик Андрій

 

Категорія ” Класичний лук”

1 місце – Салій Ігор

2 місце – Катаула Олександр

3 місце – Ковальський Павло

 

Категорія “Початківці”

1 місце – Зигар Андрій

2 місце – Андрушко Михайло

3 місце – Бескінський Олександр

 

Категорія “Команди мікс”

1 місце – команда “Воїни 1”

Салій Ігор, Ковальський Павло, Зозуляк Олександр

2 місце – команда  “Воїни 4”

Косолапов Олександр, Усач Андрій, Павловський Руслан

3 місце – команда “Воїни 3”

Храпко Сергій, Мазніченко Вадим, Шимчак Сергій

 

Після змагального дня учасники мали змогу відновити свої сили у басейні навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міноборони України.

Додамо, що перші Кубки Воїнів проводили лише зі стрільби з лука. Зараз цей проєкт розрісся і складається з трьох окремих етапів. У червні на базі Академії настільного тенісу Віктора Дідуха (с. Андріївка, Золочівського району) відбувся перший етап – змагання з настільного тенісу, шахів та шашок. Зараз відбувся другий етап, а у вересні пройде ще турнір з легкої атлетики.

“Нагадаємо, що проєкт «Ліга Нескорених» діє в області з серпня 2023 року. Він передбачає проведення відкритих тренувань, змагань з різних видів спорту, покращення спортивної інфраструктури відповідно до потреб наших захисників та захисниць. Заняття доступні і для людей з інвалідністю, і для здорових”, – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.