Як сестри-близнючки з Харкова втілюють свої спортивні мрії на Львівщині

Валерія отримала посвідчення майстра спорту України міжнародного класу, а Олександра – майстра спорту України. Подія відбулася у Львівському національному університеті імені Івана Франка, де спортсменки вчаться.

 

Валерія і Олександра Бартишеві – динамічний і талановитий дует стрільчинь. Дівчата є представницями обласної “Школи вищої спортивної майстерності” та виступають за Національну збірну України зі стендової стрільби (вправа SKEET), тренуються під керівництвом заслуженого тренера України Віктора Карасьова.

 

Народжені в Харкові, сестри-близнючки розпочали свій спортивний шлях у Харківському національному університеті імені Василя Каразіна, але через війну переїхали до Львова. Зараз обидві є студентками третього курсу біологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка.

 

«Радіємо, що Львів для спортсменок Бартишевих став не лише новим домом, а й місцем, де вони змогли продовжити зростати в улюбленому виді спорту – стендовій стрільбі. У 2023 році Валерія взяла участь у Чемпіонаті Європи, який відбувся у Хорватії, та стала віце-чемпіонкою у вправі мікст. Також дівчина двічі піднімалася на найвищу сходинку п’єдесталу на чемпіонаті України. Її сестра Олександра є чотириразовою чемпіонкою України. Бажаємо сестрам не зупинятися на досягнутому і віримо у їхні перемоги на всеукраїнському та міжнародному рівнях,» – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.  

 

Нагадаємо, що про Валерію та Олександру Бартишевих ми спільно з Панорама Production розповідали раніше. Пропонуємо ще раз переглянути відеоролик та дізнатися більше про життя сестер.

https://youtu.be/GBWoJrVrcN0?si=ieQRSOrk9Zs_uamy