Юніорки Львівщини перемогли на національному чемпіонаті з вільної боротьби

Нещодавно у Коростені відбувся чемпіонат України з боротьби вільної серед юніорів та юніорок. За нагороди змагалися спортсмени з 20 областей, загалом у чемпіонаті взяли участь понад дві сотні спортсменів.

Зокрема, Львівщину за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА на змаганнях представляли 13 юніорок та 15 юніорів. Золоті медалі у своїх вагових категоріях здобули Олександра Хоменець та Манола Скобельська серед юніорок. Віцечемпіонками стали Марія Неміш, Катерина Мельник, Ірина Борисюк та Марія Орлевич. Бронзу вибороли Альбіна Клефас та Надія Соколовська. Загалом команда юніорок Львівщини виборола перше командне місце. 

Варто зазначити, що усі спортсменки тренуються в Львівському фаховому коледжі спорту під керівництвом заслужених тренерів України Ореста Скобельського та Олександра Раковського. 

Серед юніорів віцечемпіоном став Владислав Степчук, який на змаганнях також виконав норматив майстра спорту України. Бронзовими призерами стали Артур Велінський та Павло Васьковський.  Тренують спортсменів Віктор Глібенко, Ростислав Первачук, Тарас Питлюк та Ігор Дух. Спортсмени опановують вільну боротьбу у коледжі спорту, Львівській школі вищої спортивної майстерності та Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Спартаківець»