Ще один пластовий осередок запрацює на Львівщині

Під час сесії Львівської обласної ради 12 березня на баланс КЗ ЛОР «Львівський обласний Пластовий центр» передали приміщення у с. Дашава, Стрийського району.

Воно буде домівкою для місцевих пластунів, а також слугуватиме як вишкільний центр для пластунів цілої округи – Стрия, Моршина, Жидачева і Дашави, де будуть проводити збірки та заняття по методиці Пласту.

«Пласт на Львівщині має давні традиції і особливо тішить, що щороку кількість охочих стати пластунами зростає. Натомість, кількість виховників наразі обмежена, тож дітям часто доводиться чекати можливості приєднатись до спільноти. Пласт – організація, що виховує свідомих, відповідальних та патріотичних громадян, тож хочеться, аби якомога більше молоді мала можливість стати членом організації та органічно розвиватись як особистість у ній,» – розповідає Роман Хім’як, керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА, яке здійснюватиме галузеве керівництво комунальним закладом.

Нагадаємо, що Львівський обласний Пластовий центр створили 13 квітня 2021 року. Заклад проводить пластові табори, навчальні семінари, вишколи, тренінги, виїзні презентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщини. Ролик про один з пластових таборів можете переглянути тут: https://youtu.be/ID3AxNBH1rQ?si=Rw0ozFLuLOqlOlcr .

Крім того, Львівський обласний Пластовий центр працює над розвитком регіональної мережі пластових молодіжних центрів (домівок), виховних частин, наметових полів (кемпінгів) у Львівській області.

2023 року на Львівщині створили чотири нові осередки Пласту (Грабовецько-Дулібівська, Трускавецька, Сколівська та Пустомитівська ТГ), а ще чотири – в процесі створення. Загалом, на Львівщині функціонує 28 осередків, які разом налічують понад 3500 пластунів, а це є найбільша кількість серед усіх областей України. 

Також 2023-го провели рекордну кількість  пластових таборів за всі роки – 75, участь у яких взяли понад 5000 осіб. Під час таборового літа фінансово підтримали 15 таборів у Львівській області; організували 4 вишколи з першої домедичної допомоги для 300 осіб та провели 12 презентацій Пласту в громадах Львівщини.

Як відбулося відкриття Пластового року-2023 дивіться у відео: https://youtu.be/PzFPNtR0_qU?si=K6o27G0tbuz0p_T9 .