«Шкільні ліги»: де на Львівщині найсильніша футзальна команда?

У Львівській області відбулися фінальні ігри IV етапу змагань з футзалу в рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Це наймасштабніші змагання серед школярів закладів загальної освіти. Команди визначають найсильніших у п’ять етапів. Уже відбулися шкільний, територіальний та районний етапи. Зараз триває обласний, а попереду – всеукраїнський.

В обласних змаганнях з футзалу взяли участь 8 команд з усіх районів Львівщини та Львова, які перемогли на районному етапі шкільної ліги. Це учні таких навчальних закладів:

– Старосамбірський ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. Героя України Богдана Сольчаника;

– Новояворівський ліцей, Новояворівська ТГ; 

– Буська гімназія ім. Є. Петрушевича, Буська ТГ;

– СШ №4, Стрийська ТГ; 

– Сокальська ЗОСШ І-ІІІ ст. №4, Сокальська ТГ; 

– Ліцей міста Борислав, Борисласька ТГ;

– КЗ Солонківської сільської ради «Ліцей ім. Героя України Миколи Паньківа»;

– Загальноосвітня школа №29, м. Львів.

 

Переможцями та призерами стали: 

1 місце – Загальноосвітня школа №29, м. Львів;

2 місце – КЗ Солонківської сільської ради «Ліцей ім. Героя України Миколи Паньківа»;

3 місце – Новояворівський ліцей, Новояворівська ТГ.

Отож, до Києва представляти Львівщину на змаганнях всеукраїнського етапу «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з футзалу поїдуть учні львівської загальноосвітньої школи №29. 

«Вітаємо переможців та призерів змагань. Нагадаємо, що напередодні в межах проєкту вже визначили найсильніших школярів області у баскетболі серед юнаків та дівчат і спортивному орієнтуванні. А на початку червня відбудуться шкільні ліги з черліденгу та волейболу серед юнаків і дівчат», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Додамо, що під час фінальних змагань обласного етапу з футзалу представники Головного управління патрульної поліції  провели для дітей інтерактивні заняття з правил дорожнього руху.

Також підтримала юних спортсменів амбасадорка проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» Валерія Терета – майстриня спорту міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, яка три дні тому виборола Кубок світу на другому етапі, що проходив у польському місті Познань.