Чемпіонів України з лижних гонок визначили на Турківщині


Сьогодні, 4 лютого, Західному реабілітаційно-спортивному центрі на Турківщині завршився Чемпіонат України з лижних гонок. Участь у змаганнях взяли спортсмени з дев’яти областей України.

Привітав учасників голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«Дуже гордий за те, що у нас, на Львівщині, відбуваються такі змагання. Переконаний, що пройде не так багато часу і наш регіон стане східноєвропейською Меккою зимових видів спорту. Великою мірою сприяє цьому існування Західного реабілітаційно-спортивного центру, який є однією з найсучасніших спортивних баз України та Європи», – зазначив очільник Львівщини. 

Опікується центром Національний комітет спорту людей з інвалідністю під керівництвом Валерія Сушкевича. Про належний стан бази дбає колектив на чолі з Наталею Родою. Аналогів такому центру в України наразі немає.

Лижні траси Центру загальною довжиною 5,5 км пройшли сертифікацію Міжнародної федерації лижного спорту FIS та адаптовані для використання не тільки спортсменами-лижниками, а й спортсменами – паралімпійцями з вадами зору та ураженнями опорно-рухового апарату.

«Лижні гонки – це один з тих видів спорту, який, з одного боку, є масовим засобом оздоровлення, розвитку, загартовування, активного відпочинку, а з іншого боку – популярним зимовим олімпійським видом спорту, націленим на вищі спортивні досягнення. Дуже тішить той факт, що він набирає популярності в Україні і ми, тут, на Львівщині маємо можливість приймати змагання національного рівня», – зазначив на нагородженні керівник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім‘як.

Змагання на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру є одним з етапів відбору до складу національної збірної.