Фінальний захід «Спортивних канікул» зібрав понад півтори сотні дітей

У суботу, 27 серпня, у Львові відбувся фінальний захід літнього проєкту управління молоді та спорту Львівської ОВА «Спортивні канікули». Впродовж трьох місяців події у межах цього проєкту об’єднали навколо спорту близько 8 тисяч дітей Львівщини та внутрішньо переміщених осіб. Ініціатори проєкту ставили собі за мету познайомити з різними видами спорту та заохотити до регулярних занять у дитячо-юнацьких спортивних школах області якомога більше дітей. 

Місцем проведення заходу стала найкраща легкоатлетична споруда області – стадіон Львівського державного університету фізичної культури та спорту СКІФ. Після реконструкції, що завершилась у 2020 році, на стадіоні можна проводити заходи не лише національного, а й європейського рівня.  Зірковою гостею фінального заходу стала ведуча «Єдиних новин» на 1+1 Марічка Падалко.

«Не так багато розваг сьогодні ми можемо собі дозволити з багатьох причин, зокрема з етичних, але всім нам потрібно дожити до перемоги здоровими і фізично, і психічно. Якраз «Спортивні канікули», як на мене, є поєднанням  допустимої розваги з дуже потрібною турботою про себе, щоб залишатись здоровими й сильними», – поділилась враженнями Марічка Падалко. 

Учасники заходу мали змогу зробити зарядку з чемпіонкою України Орисею Дем’янюк, позмагатись в естафетах від Львівського обласного центру «Спорт для всіх», пробігтись та поспілкуватись за снеками з амбасадорами заходу. 

Для того, аби зробити заходи для дітей цікавішими, управління залучило партнерів з приватного сектору: Spodaryk travel, Lodmar, Shoco, La П‘єц, Готель Швейцарський, Mr. SCRUBBER, ProBig, Мультиплекс. Також допомогли в організації Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, управління патрульної поліції Львівщини та управління туризму та курортів Львівської ОВА.  

Керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як зазначає, що у серпні ініціативу підхопили громади Львівщини та провели десятки заходів у межах проєкту власними зусиллями. Таким чином в межах проєкту відбулось понад 100 заходів з 25 видів спорту. 

«Зараз ми вивчаємо доцільність проведення другого етапу проєкту, дещо коротшого, взимку. Тоді можна буде заакцентувати увагу на зимових видах спорту: біатлоні, санному спорту, гірських лижах, хокею, тощо. Тож цілком можливо, це не кінець проєкту, а лише пауза на осінній період», – зазначає Роман Хім’як.