Футбольний клуб «Миколаїв» виграв Кубок України серед аматорів

На шляху до фіналу «Миколаїв» в 1/8 фіналу пройшов «Медобори» із Зеленого Тернопільської області (1:1, 4:0), у чвертьфіналі – СК «Вільхівці» із Закарпаття (2:1, 3:0), у півфіналі – «Blago-Юність» із Верхні Івано-Франківської області (0:1, 2:0).

За золоті нагороди миколаївці змагалися зі «Штурмом» з Іванкова, що на Київщині.

Фінальна частина змагань також складалася з двох матчів. У першому поєдинку, який був для команди Львівщини виїзним, суперники зіграли внічию – 2:2. А 8 травня у Миколаєві відбувся матч-відповідь, від якого й залежала доля трофею. 

Команди від початку грали обережно і на перерву йшли з нулями на табло. Наприкінці другого тайму миколаївець Назар Цюпка забив гол, вивівши команду вперед. Але гравець «Штурму» Денис Хруль у  компенсований час зрівняв рахунок. У підсумку – знову нічия, але з рахунком 1:1. 

Завдяки більшій кількості забитих на виїзді голів (таке правило діє в аматорському футболі) трофей дістався футбольному клубу «Миколаїв».

«Футбольна команда у Миколаєві зародилася ще в 50-тих роках минулого століття, і за таку довгу історію ми вперше вийшли у фінал та перемогли у Кубку України серед аматорських команд. Для нас це дуже вагома подія. Після виїзної гри в Києві ми розуміли, що маємо великі шанси вибороти трофей. Ми в це вірили. У футболі всяке буває, але на рідному полі з нашою підтримкою ми того шансу упустити не могли», – ділиться президент футбольного клубу «Миколаїв» Микола Оприск.

До речі, Назар Цюпка став найкращим бомбардиром Кубка України серед аматорів, відзначившись у турнірі п’ятьма голами.

«”Миколаїв” став четвертою командою Львівщини, яка завоювала Кубок аматорів України. Раніше цей трофей здобували жовківський «Гарай» (2002-го року), кам’янко-бузькі «Карпати» (2006-го року) і соснівський «Гірник» (2015-го року)» – додає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.