У 2021 році Львівщина готується приймати понад три сотні національних спортивних подій

На Львівщині у 2021 році заплановано проведення кількох сотень національних спортивних заходів. Йдеться про події, що включені до Єдиного календарного плану  фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України. Це найважливіші для держави змагання та навчально-тренувальні збори. Координуватиме їх проведення на території області Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА. 

Зокрема, цьогоріч відбудеться 159 заходів з олімпійських видів спорту.  Чи не найбільше змагань та зборів цьогоріч заплановано зі стрільби кульової та велосипедного спорту – по 25 заходів. На території області також заплановані національні івенти зі стрільби з лука, вільної боротьби, карате, боксу, стрибків на батуті, стрільби стендової, тхеквондо, фехтування, веслування на байдарках та каное, легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, сучасного п’ятиборства, триатлону. Відбудуться на Львівщині і змагання з ігрових видів спорту: бадмінтону, водного поло, регбі та футболу.   Заплановані також і заходи з зимових видів спорту: біатлону, санного спорту, лижних гонок та гірськолижного спорту.

Понад 150 заходів відбудеться з неолімпійських видів спорту. Йдеться про гирьовий спорт, футзал, флорбол, танцювальний спорт, спортивну акробатику та десятки інших видів спорту. Ще близько 20 заходів відбудеться серед ветеранів. Для людей з інвалідністю цьогоріч відбудеться понад 50 всеукраїнських спортивних заходів, найбільше з яких реабілітаційно-спортивних зборів.

Слід зауважити, що на 2021 рік на Львівщині також заплановані проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів-кандидатів до складу національної збірної команди України зі стрільби кульової зі спеціальної підготовки до Олімпійських ігор у Токіо.  Також заплановано проведення двох зборів з лижних гонок до зимових Олімпійських ігор.