У Стрию провели форум реінтеграції та реабілітації ветеранів

Форум реінтеграції та реабілітація ветеранів : Стрий став місцем зустрічі фахівців, ветеранів, та активістів, об’єднаних спільною метою: створення умов для реабілітації військовослужбовців через адаптивні види спорту.

Форум «Реінтеграція та реабілітація ветеранів» зібрав відомих спікерів та експертів у сфері реабілітації, адаптивного спорту, а також представників влади з метою обговорення важливих питань, пов’язаних з реінтеграцією ветеранів у цивільне життя після поранень та ампутацій.

Обговорення акцентувалось на потребі впровадження дієвих державних, обласних, та місцевих програм, що дозволять ветеранам знайти новий зміст у житті через адаптивний спорт. 

Експерти поділилися успішними прикладами втілення адаптивних спортивних програм у спортивну інфраструктуру міста, що не лише сприяє фізичному відновленню ветеранів, але й їх соціальній адаптації та психологічній підтримці.

Форум  став важливим кроком до зближення зусиль у створенні умов для реабілітації військовослужбовців через адаптивні види спорту та підкреслив важливість співпраці з різними організаціями та інституціями, зокрема з соціально відповідальним бізнесом та міжнародними партнерами. Така співпраця відкриває додаткові ресурси та можливості для реалізації проектів, спрямованих на реабілітацію через спорт.

Ветерани, які взяли участь у форумі, мали змогу поділитися своїми історіями та досвідом участі в адаптивних спортивних програмах. Їхні розповіді стали яскравим свідченням ефективності такого підходу до реабілітації, наголошуючи на важливості психологічної підтримки та відновлення віри у власні сили.

Додамо, що на Львівщині діє «Ліга Нескорених» – обласний проєкт реінтеграції та покращення якості життя захисників та захисниць через адаптивний спорт та фізкультурно-спортивну реабілітацію як мешканців Львівщини, так і тих, хто проходить реабілітацію та відновлення на території області. 

«Ми створюємо можливості не лише для фізичної, але і для психологічної підтримки захисників та членів їхніх сімей. Ми знаємо, що наш проєкт принесе стійке покращення якості життя учасників, соціальну реінтеграцію та підтримку, підвищення громадської обізнаності з питань адаптації, а також розширення мережі ресурсів і партнерів, зокрема з числа соціально відповідального бізнесу та ініціатив міжнародної технічної допомоги», – розповіла на форумі співкоординаторка проєкту «Ліга Нескорених» Соломія Логінська.

«Стрийська громада одна з перших на Львівщині, розпочала відкриту комунікацію та напрацювання плану дій щодо реабілітації наших військових шляхом залучення їх до рухової активності та участі в адаптивних видах спорту. Маємо надію, що ця спортивна інфраструктура, яку свого часу ми спільно створили в Стрию, стане осередком активного життя, відновлення та реабілітації наших воїнів та членів їхніх сімей», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

 

Як оновили стадіон «Сокіл» у Стрию можна переглянути  тут.