У Львівській облдержадміністрації відзначили переможців та призерів ХХ Дефлімпійських Ігор

Подяки від голови Львівської обласної військової адміністрації вручили спортсменам Львівщини, які виступали на ХХ зимовій Дефлімпіаді.

Нагадаємо, що спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують, відбулися з 2 по 12 березня в Ерзурумі.

Збірна України, за яку виступали 36 атлетів, вперше очолила загальнокомандний залік, здобувши 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзові нагороди.
Спортсмени з Львівщини поповнили скарбничку Національної збірної команди України п’ятьма медалями (три золоті і дві бронзові):
  • Ярослав Гульоватий – володар золотої медалі з лижних перегонів. (Це була перша нагорода з Дефлімпійських ігор в історії Львівської області).
  • Михайло Плесканка та Катерина Якимець здобули золоту медаль в керлінгу, дабл-мікс пара.
  • Тетяна Гливка, Маргарита Опря, Катерина Якимець – володарки золотих нагород командних змагань з керлінгу.
  • Денис Колб завоював бронзову медаль у командній грі з рапіду, шахи.
  • Олександр Гаць, Михайло Плесканка, Роман Єфанов – бронзові призери командних змагань із керлінгу.
«Цьогоріч у скарбниці Національної збірної команди України – десять золотих нагород, п’ять з яких – доробок представників та представниць Львівщини. Але медальний залік – це лише один з важливих аспектів міжнародних змагань, нам також надважливо через спорт вкотре привернути увагу світової спільноти до руйнувань і втрат внаслідок загарбницької війни росії в Україні», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.