У Львові триває молодіжний форум працевлаштування

У Львові на стадіоні «Юність» сьогодні, 29 травня, стартував форум працевлаштування “Є Контакт!”. Це перший із серії проєктів, які впродовж року реалізовуватимуться за фінансової підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА у межах програми «Молодь Львівщини». Форум орієнтований на молодь, яка потребує практичного досвіду в пошуках роботи та хоче реалізувати свій потенціал через офіційне працевлаштування. Організувала форум громадська організація «Львівський Молодіжний Клуб». 

«Відмінність нашого заходу від інших подібних подій полягає у практичній цінності для відвідувачів та можливості отримати негайний результат вже на місці. Учасники можуть пройти співбесіду з HR-спеціалістами провідних компаній регіону та одразу потрапити на стажування», – наголошують організатори.

У межах форуму діють дві окремі локації, на яких відбуваються лекції та панельні дискусії, що стосуються певних напрямків:

Є.IT” – локація, присвячена сфері інформаційних технологій. Тут шукачі роботи дізнаються про актуальні мови програмування, навчальні курси за межами ВНЗ, а також про основи успішного планування та реалізації стартапів.

Є.Держава” – присвячена роботі в державних структурах. Тут піде мова про можливості, що відкриті для молодих людей з політичними амбіціями, а також про всеукраїнську діджиталізацію та змінотворення держави.

У роботі панельної дискусії «Виклики та проблеми молодих людей в Україні з прогресивними змінотворцями» на другій локації сьогодні взяла участь спеціалістка відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської ОДА Ольга Сподарик.

«Як молодий держслужбовець, маю приємність спостерігати, як з молодіжне середовище з кожним роком змінюється та розвивається. Особливо приємно було сьогодні бачити на локації Є.ДЕРЖАВА багато молоді, яка хоче працювати у державних структурах та втілювати свої новітні ідеї. Молодь, як і кожен з нас постійно стикається з проблеми та викликами, але нам, як представникам влади потрібно своїм прикладом показувати, що владні структури відкриті, головне проявляти ініціативу та стукати у всі двері. Тільки від нас самих залежить, яким ми бачитимемо у майбутньому своє село, місто, громаду, область та країну», – ділиться враженнями Ольга.

Майстер-класи у межах форуму триватимуть також завтра. Усього в межах події для молоді виступлять понад три десятки спікерів. 

Нагадаємо, у межах обласної програми «Молодь Львівщини» щорічно відбувається конкурс проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства для молоді області. Цьогоріч було подано 110 конкурсних пропозицій. За підсумками оцінювання переможцями визначено 30 громадських організацій, які реалізують 32 проєкти.