У Городку відбудеться чемпіонат України зі стрільби з лука серед людей з інвалідністю


Наступної п’ятниці, 5 лютого, у Городку розпочнеться чемпіонат України зі стрільби із лука серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Прийматиме змагання зал місцевого центру «Спорт для всіх». Нещодавно тут зробили ремонт. Зал повністю адаптований для людей, що пересуваються на візках.

Збірна команда Львівщини на чемпіонаті буде представлена 20 спортсменами.

«Україна вже не один рік працює над побудовою інклюзивного суспільства, де люди з інвалідністю включені в активне життя громади і живуть на рівних правах з представниками інших груп населення. І, власне, спорт є одним зі шляхів толерантності, рівності та взаємоповаги до людей з інвалідністю. А національні змагання допомагають не тільки продемонструвати високі вміння в окремих видах спорту, а й знайти друзів та однодумців»,- зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Нагадаємо, на початку грудня у Городку відбувся Відкритий кубок Львівської області зі стрільби з лука в приміщенні серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Окрім спортсменів Львівщини, участь у змаганнях брали й гості з Рівненської, Волинської та Закарпатської областей.