У Бориславі з’явився найбільший на Західній Україні майданчик для вуличних тренувань

У Бориславському міському Парку культури та відпочинку нещодавно відкрили майданчик для занять вуличними тренуваннями “Workout”.  Облаштування такого майданчика стало можливим завдяки обласному конкурсі проєктів місцевих ініціатив.

Ідейний натхненник проєкту, майстер спорту України з пауерліфтингу Олег Савчак розповідає, що ідея створення такого майданчика виникла ще кілька років тому. 

“Я сам займаюсь спортом і це була моя така маленька мрія. Але коли виникла ідея ще навіть не було компаній, які б виготовляли та встановлювали сучасні тренажери.  А одного разу, займаючись на стареньких турніках у парку, почали говорити з директором парку Ігорем Саганом. Тоді там якраз облаштували  скейт-парк. Ігор Саган розповів, що він з’явився завдяки конкурсу мікропроєктів та спонсорській допомозі теперішнього голови ЛОДА Максима Козицького. Я запропонував за допомогою такого ж конкурсу зробити футбольне поле, але на такий об’єкт треба майже два мільйони гривень, тому від цієї ідеї відмовились. Натомість вирішили облаштувати майданчик для воркауту”, – розповідає Олег Савчак.  

Олег звернувся за допомогою до Дениса Мініна, лідера міжнародного руху за здоровий спосіб життя, президента World Street Workout & Streetlifting Federation. З компанією Street Sport намалювали проєкт майбутнього майданчика, згодом оформили заяву для участі у конкурсі місцевих ініціатив та перемогли. Загальна вартість спорудження – понад 360 тисяч гривень, з них 181 тисячу скерували з обласного бюджету. З бюджету міста на об’єкт  спрямували майже 90 тисяч. Понад 60 тисяч – спонсорські кошти, а ще 30 тисяч становить нефінансовий внесок громади у вигляді робіт.   

“Це перший в області майданчик такого типу. Він, як розповідають підрядники, найбільший у Західній Україні. Це не тільки чудова локація для занять спортом місцевих мешканців, а й хороша платформа для проведення обласного чемпіонату з воркауту у майбутньому”, – зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як. 

Окрім майданчика для занять вуличними тренуваннями, у парку з ініціативи Олега Савчака спорудили ще й велотрек.

“Наприкінці 2019 року у парку з’явився скейт-парк. Там завжди було дуже багато молоді та дітвори. Інколи доводилось спостерігати картину, що на майданчику дуже багато підлітків, тому маленькі діти вже не могли там кататись. Я почав думати, як можна зменшити навантаження на нього. Так і виникла ідея з велотреком”, – додає Олег. 

Тепер у Бориславському парку є повноцінний спортивний комплекс – з тренажерами, турніками, брусами та велотреком. Скоро тут також можна буде пограти у настільний теніс. А ще у парку завжди багато дітей та молоді, яка обирає корисний, здоровий відпочинок.

Марія Оринчак

Фото: Street Sport