Троє спортсменок Львівщини – призерки чемпіонату Європи з джиу-джитсу

Національна збірна команда України з джиу-джитсу взяла участь у Чемпіонаті Європи серед молоді, юніорів та кадетів, який тривав з 3 по 8 квітня у Пітешті (Румунія). 

Четверо спортсменів Львівської федерації джиу-джитсу представляли нашу країну у складі національної збірної, і трьом з них вдалося вибороти медалі: 

Анна Торконяк здобула «золото» у категорії юніорок до 57 кг. Вона впевнено та без шансів для суперниць взяла категорію, принісши золоту медаль у скарбничку збірної України.

Марія Токмакова завоювала «срібло» у категорії кадеток до 63 кг. Марія виграла усі сутички, дійшовши до фіналу, де в напруженому поєдинку в додатковий час програла в одну перевагу іншій представниці збірної України. 

 Євгенія Жупанин також здобула «срібло» у категорії кадеток до 48 кг. Її перший міжнародний досвід виявився дійсно достойним, і вона продемонструвала потужну боротьбу. 

До слова, в усіх категоріях дівчат були українські фінали! 

Представник Львівщини Денис Одіжинський змагався у категорії U21 – 77 кг. Першу сутичку спортсмен виграв, але отримав прикру травму в другій та, на жаль, не зміг продовжити участь у змаганнях.

У підсумку, наша збірна України виборола перше командне місце в розділі Jiu Jitsu NeWaza та третє загальнокомандне місце.

«Джиу-джитсу не так давно почав розвиватися на теренах Львівщини, але по динаміці та популярності сьогодні є одним з лідерів. Також доволі часто можемо бачити цей вид спорту в системі підготовки фахівців правоохоронних органів, зокрема патрульної поліції», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.