Студент Львівського університету фізичної культури став чемпіоном світу з шахів

Студент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Кирило Шевченко, ставши першим в історії України чемпіоном світу серед студентів із онлайн шахів. На чемпіонаті змагалися майже 1000 учасників з 317 університетів 84 країн.

Перший в історії чемпіонат світу серед студентів з онлайн шахів відбувався у два етапи – відбірковий і фінальний. Відбірковий етап відбувся 20-21-го березня за швейцарською системою в 12 турів (щодня по 6 турів). Як розповідають у Львівському університеті фізичної культури та спорт, усіх учасників було поділено на 6 груп приблизно однакової сили гравців і тільки їх переможці отримали право грати 25-го березня в супер-фіналі.

Другий ігровий день відбіркового турніру був особливо напруженим. Через дискваліфікацію одного з гравців, шахістам, які з ним зіграли, додали втрачені бали, тому перед 7-м туром студент ІІ курсу ЛДУФК Кирило Шевченко опинився на 5-му місці. Перед останнім туром потрапив у квартет лідерів, а перемога в останньому турі у грі з міжнародним майстром з Грузії забезпечила вихід Кирилу Шевченку у фінал.

В супер-фіналі змагалися переможці кожної з шести груп, серед яких відомі гросмейстери та міжнародний майстер, з якими Кирилу неодноразово доводилось зустрічатись в «живих» шахах. Студент львівського вишу з першого туру захопив лідерство в супер-фіналі і впевнено виборов перемогу.

«Це історична подія для нашого  Університету з кількох причин. По-перше, ми єдина команда з України, яка взяла участь в цьому міжнародному спортивному форумі. По-друге, за кількістю учасників, ми ввійшли до трійки найчисельніших команд турніру (серед 317 університетів з 84 країн світу). По-третє, наш студент Кирило Шевченко став першим в історії чемпіоном світу серед студентів зі швидких шахів (рапід)» – резюмував капітан і тренер команди ЛДУФК імені Івана Боберського Антон Литвинець.