Слідом за регбістами волейболісти: спортсмени львівських клубів стають донорами крові

Гравець львівського волейбольного клубу «Барком-Кажани» Олександр Терещук став донором крові. Спортсмен каже, що давно хотів здати кров для благодійності, але важко було знайти час.

«У звичайному ритмі життя через щільний графік тренувань та змагань важко було це спланувати. А ось зараз на карантині вільних годин з‘явилось предостатньо. Побачив у Фейсбуці оголошення, що бракує донорів крові і відгукнувся», – розповідає Олександр.

Волейболіст здавав кров вперше. Кому дістанеться, не знає. Робив це у рідному Краматорську. Каже, звичайно, був би радий, якби став прикладом для співкомандників і ті теж здали б кров для порятунку життів.

«Приємно, що на карантині наші спортсмени дуже раціонально використовують свій час, якого через відсутність тренувань і змагань мають вдостаь. Бачимо, що за таких умов стають хорошим прикладом для багатьох. Через запроваджений карантин у більшості областей України зараз бракує донорської крові, тому така ініціатива дуже на часі», – зазначає начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім‘як.

Нагадаємо, учора та у вівторок у Львівському обласному центрі служби крові стали донорами гравці регбійного клубу «Сокіл». Кров регбістів спрямують до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, а опісля карантину спортсмени планують навідатись до хворих діток.