Рятувальники Львівщини – чемпіони України з водного туризму

Змагання відбулися на річці Чорний Черемош, поблизу села Дземброня, що на Івано-Франківщині, з 30 квітня по 4 травня.

У складі команди Львівщини виступали четверо представників гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення: Віталій Бранець, Вадим Горлов, Ігор Пушкар та Василь Штапінець.

У класі човнів катамаран-четвірка (С-4) наші рятувальники зайняли перші місця на етапі ралі – довга гонка, спринт – коротка гонка, слалом та в загальному заліку.

 «Водний туризм – це один із різновидів спортивного туризму, в основі якого лежить подолання маршруту водною поверхнею. Елементи, які відпрацьовували під час змагань, активно використовують рятувальники гірської пошуково-рятувальної групи під час проведення рятувальних робіт в умовах повеней та під час рятувальних робіт на гірських річках», – зауважують у головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

 

«Водний туризм – це дуже цікаво й динамічно, і не лише як змагання, а й як варіант активного дозвілля. На Львівщині, особливо у гірській місцевості, є чимало локацій, де займаються водним туризмом: рафтингом, сплавами по річках», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.