Роман Хім’як взяв участь у відеоконференції щодо розвитку спорту в об‘єднаних громадах

Сьогодні, 10 вересня, відбулась відеоконференція щодо особливостей організації фізкультурно-оздоровчої роботи в територіальних громадах. Нарада відбулась за участі заступника Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки та голови Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександра Мендуся.

Як наголосив Матвій Вікторович, надзвичайно важливим є в процесі децентралізації зберегти заклади фізичної культури та спорту, тренерів, контингент учнів та об’єкти спортивної інфраструктури.

«Ми часто говоримо, що слід дбати про залучення дітей та молоді до занять спортом, але насамперед маємо розуміти, що це можливо зробити лише за допомогою власного прикладу. Тому за посередництвом різних спортивних організацій маємо дбати про залучення якомога ширшого кола людей до занять фізичною культурою», — зауважив Матвій Бідний.

Учасники відеоконференції зійшлись на думці, що важливим кроком для цього є створення належної спортивної інфраструктури.

«Хоча б на кілька сусідніх громад має функціонувати сучасний мультифункціональний спортивний комплекс. На Львівщині ми вже кілька років наполегливо працюємо над розвитком інфраструктури за таким принципом, оскільки якщо немає елементарних належних умов для занять спортом, то годі й думати про залучення більшої аудиторії до занять спортом та якісний розвиток спорту вищих досягнень», — зауважує начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Також від Львівщини взяли участь у конференції голова Відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський та голова Львівської обласної організації ФСТ «Колос» Лілія Білінська.