«Реабілітація туризмом 2.0»: воїнів запрошують на вікенд на Дністрі

На вихідних, 23 та 24 вересня, на Львівщині відбудеться дводенний табір для тих, кому потрібна допомога, та тих, хто готовий допомагати – воїнів після поранення та волонтерів – «Реабілітація туризмом 2.0». Це проєкт, який відбувається у межах програми «Ліга Нескорених».

Табір покликаний допомогти військовим повернути запал і жагу до пригод. З його допомогою  герої вийдуть за межі реабілітаційного центру, до якого змушені звикати, чи квартири та зможуть морально відпочити, зануритися у широкий спектр туризму, осягнути багато нового.

Проєкт реалізовується туристично-спортивним клубом «Манівці» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА.

«Ми хочемо створити доступні та комфортні умови для всіх наших воїнів, зокрема й тих, хто пересувається на кріслі колісному та докладаємо зусиль, щоб наші захисники не були «заручниками» власної квартири. Життя продовжується, а активність є його важливою складовою», – діляться в організації «Манівці».

У програмі табору – мальовничий сплав річкою Дністер на 10-тимісних катамаранах, обговорення проблем, які турбують військових та пошук їх конструктивного вирішення, безліч квестів там цікавих ігор, які будуть доступні всім, а також атмосферний вечір з піснями біля ватри. До заходу також долучаться волонтери з благодійного фонду «Із янголом на плечі», тож буде нагода поспілкуватись з приводу юридичної та психологічної допомоги із спеціалістами у цій сфері.

«Реабілітація туризмом 2.0» реалізовується вже вдруге. Один табір охоплює півсотні військових.

Зареєструватись на участь у таборі можна за номером телефону: 0979185132 (Тарас). 

Нагадаємо, управління молоді та спорту Львівської ОВА започаткувало проєкт спортивних можливостей для ветеранів «Ліга Нескорених». Проєкт передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну та фізичну реабілітацію військовослужбовців та ветеранів війни, насамперед осіб з інвалідністю з їх числа, засобами фізичної культури та спорту. Детальніше тут: https://loda.gov.ua/news/75735