«Реабілітація туризмом»: на Львівщині провели унікальний табір

Нещодавно на Львівщині відбувся дводенний табір «Реабілітація туризмом» для військових, що перебувають на реабілітації або ротації, психологів, юристів, реабілітологів, та небайдужої молоді.

Протягом двох днів учасники мали змогу побувати на сплаві по річці Дністер, взяти участь у дискусії про травми війни, відчути атмосферу вечірньої ватри. Оскільки реабілітація відбувалась методами туризму, проживали таборувальники у наметах. Другого дня учасники мали змогу піднятись на скеледром, пройти смугу перешкод з інклюзивними умовами, потренуватись на території спортивної школи «Манівці», що у селі Березина Львівської області.

«Для наших воїнів та волонтерів, навіть тих, що отримали травму, немає нічого неможливого. Їм під силу усе.  Травма – це не вирок, відкритість до нового досвіду, взаємоповага є ключем до ухвалення рішень та підвищення громадських компетентностей. Я в цьому вкотре переконалась. Процитую гасло Ігор Нескорених «Бійці, чий дух сильніший за тіло». Це безсумнівна правда. Я надихаюся нашими учасниками. Це приклад для наслідування», – поділилась спостереженнями інструкторка, студентка – психологиня Сандра Перевізник.

Відтак, під час табору 36 військових, які перебувають на реабілітації або ротації, 11 практикуючих реабілітологів та психологів, а також 9 волонтерів розбивали стереотипи. Вони продемонстрували, що навіть на кріслі колісному можна відпочивати на річці. Можна вилізти на скеледром на одній нозі, якщо поруч друзі.

«Мав можливість бути на заході лише перший день. Окрім сплаву, мені сподобалось те, що організатори якісно пропрацювали над можливістю участі фактично усіх військовиків, незалежно від травму. Коротко бачу це як те, що спільно долається більше. Також варто зауважити, що в достатній мірі вдалось «відкрити» присутніх захисників до загальних і приватних розмов», – поділився учасник проєкту, військовий Василь Бардин.

Реалізувати проєкт команда Турклубу «Манівці» змогла завдяки підтримці Управління молоді та спорту Львівської ОДА у межах конкурсу проектів програми «Молодь Львівщини». Також долучились до проведення заходу партнери організації – Фонд «Із янголом на плечі», ДНП «Центр комплексної реабілітації «Галичина» , гуртківці ЦТДЮГ Відділ спорту і туризму.