П’ять медалей та кваліфікація на Олімпійські Ігри: підсумки чемпіонату України з легкої атлетики, який відбувся на Львівщині

У Львові на стадіоні «Скіф» з 28 по 30 червня, вперше за роки Незалежності, відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, а також командний чемпіонат України з багатоборства серед дорослих та молоді.
За нагороди боролися близько п’ятиста спортсменів з усіх областей України. Учасники змагалися в бігових та стрибкових дисциплінах, естафетному бігу, видах метань та десятиборстві.
Збірна команда Львівської області виборола п’ять медалей та посіла четверте загальнокомандне місце чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.
Нагороди спортсменів зі Львівщини:
1 місце – Шостак Мар’яна – біг на 400 м (ШВСМ)
1 місце – Ростикус Роман – біг на 5000 м (ШВСМ)
1 місце – естафета 4 х 400 м:
  • Гавриляк (Григор’єва) Юлія – (КЗ ДЮСШ ім. О. Демʼянюка)
  • Хіміч Анна-Марія (КЗ ДЮСШ ім. О. Демʼянюка)
  • Федущак Христина (СДЮШОР «Веслярик»)
  • Шостак Мар’яна (ШВСМ)
2 місце – Лавський Владислав – стрибки у висоту (ШВСМ)
3 місце – Коляда Констянтин – біг на 3000 м з перешкодами (КЗ ДЮСШ ім. О. Демʼянюка)
«Чемпіонат України був відбірковим на Олімпійські Ігри у Парижі, і двоє спортсменів зі Львівщини зуміли пройти кваліфікацію. Це Мар’яна Шостак, яка змагатиметься на Олімпіаді у біговій естафеті на 400 м, а також стрибун у висоту Владислав Лавський», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.
Почесним гостем заходу був президент Міжнародної легкоатлетичної федерації (World Athletics) Себастян Коу – британський спортсмен-легкоатлет, золотий призер з бігу на 1500 метрів на Олімпійських Іграх 1980 та 1984 років, колишній член парламенту Великої Британії від Консервативної партії. Себастьян Коу очолював оргкомітет літніх Олімпійських ігор 2012 року та був президентом Британської олімпійської асоціації.