Про життєві перемоги Тараса Шевченка розповідали у другій події проєкту «Діалоги про перемоги»

12 березня молодь з Львівського автомобільно-дорожнього коледжу та Фахового коледжу інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» зібралася разом у приміщені Львівського обласного молодіжного центру, аби більше дізнатись про життя та досягнення великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, чия творчість і далі живе в серцях мільйонів людей не тільки в Україні, але й по всьому світу. Шевченко не просто поет, письменник і художник, він – символ боротьби за свободу, рівність і справедливість. 

Як зазначив в.о. начальника відділу молодіжної  управління молоді та спорту Львівської ОВА Тарас Назарків: «Захід не випадково організований саме для молоді. Ми віримо, що ідеї, які Шевченко вкладав у свої роботи, сьогодні актуальні як ніколи. Його слова надихають нас не забувати про власну ідентичність, цінувати свободу і прагнути до кращого майбутнього для всіх. Нехай шлях, яким вас проведуть слова Шевченка, буде освітлений натхненням та пізнанням.»

Перед учасниками стояло завдання не просто пройти усі етапи квізу, але й відчути зв’язок із минулим, розуміння того, як ідеї Шевченка впливають на наше життя сьогодні. Студенти зіткнулись з різноманітними завданнями, які вимагали не лише знань, але й креативності, співпраці та, безперечно, ентузіазму. 

Велику подяка за ідею та проведення сьогоднішнього заходу висловлюємо випускниці програми стажування у Львівській ОВА «Академія перших можливостей», членкині ГО «Апостольська Чота» (@https://www.facebook.com/apostolskachota)  та стажерці управління молоді та спорту Вікторії Гладкій (@https://www.facebook.com/viktoria.gladka.9)

«Для мене цінний новий досвід в ролі модератора, а саме проведення зустрічі зі студентами з грою “Шевченко каже”, Кобзаротест та пізнання культури, мови, символів та історії України. Проте, найприємнішими були відгуки та зацікавленість студентів. Надзвичайно рада, що після завершення стажування за проєктом Академії Перших Можливостей надалі продовжую стажування в управлінні молоді та спорту, а саме у відділі молодіжної політики. Круто, коли твої ідеї стають реальністю, а керівництво чує та підтримує. Зустріч пройшла дуже швидко і залишила неймовірне враження, адже була не лише корисною, а й надзвичайно пізнавальною. Я вдячна за можливість допомагати молоді у розвитку та самовдосконаленні,» – ділиться Вікторія Гладка.