Представник Львівщини відзначений Премією Кабінету Міністрів за досягнення молоді у розбудові країни

30 липня на засіданні Уряду ухвалили рішення про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові країни. Премію у розмірі 50 тисяч гривень отримають 20 молодих людей, чиї ініціативи сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

За розвиток волонтерського руху, створення та розвиток волонтерських ініціатив, спрямованих на допомогу населенню для задоволення їх продовольчих, санітарних, медичних та інших потреб в умовах воєнного стану в Україні, інших волонтерських ініціатив, спрямованих на підтримку населення та залучення молоді до відновлення України відзначений Микола Апетик.

Микола Апетик – Львівський активіст та волонтер, що понад 6 років працює у громадському секторі. За цей час Микола встиг організувати понад 50 проєктів та залучити щонайменше 500000 євро на різні соціальні, молодіжні та гуманітарні проєкти. Останні 2 роки працював у Благодійному фонді «Шпиталь Шептицького» де з командою надавали таку необхідну медичну та психологічну підтримку особам, що постраждали від війни в Україні. Випускник Української академії лідерства у 2018 році. Тісно співпрацює з управлінням молоді та спорту Львівської ОВА та Львівським обласним молодіжним центром (де і розпочинав свої перші кроки у волонтерстві та тренерстві).

“Дослідження неодноразово доводять: країни з високим рівнем інвестицій в освіту, науку та молодіжні проєкти мають більш стабільну економіку, вищий рівень життя та займають лідируючі позиції в різних рейтингах, а ще такі країни мають високий рівень субʼєктності в міжнародному співтоваристві. Це говорить про те, що турбота про молодь – це не просто бажання, а стратегічна необхідність для будь-якої держави, а особливо для держави, яка веде екзистенційну боротьбу за те, щоб бути”, – каже Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Варто зазначити що Микола є членом ГО “МІНЗМІН” що займається розвитком цифрових рішень для українців та розробляє продукти для молоді. Микола також є ментором для молоді віком від 14 до 35 років. Дуже багато молоді пройшли через наставництво Миколи та уже сьогодні реалізовують свої власні проєкти.

Повний список лауреатів доступний за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-prysudzhennia-premii-kabinetu-ministriv-ukrainy-za-osoblyvi-dosiahnennia-molodi-u-rozbudovi-ukrainy-695r-300724?fbclid=IwY2xjawEW-AZleHRuA2FlbQIxMAABHYJ1aHn_2dLvMyeX3UTqPDRYq6vwfgWOp8kuk_i-EpNBsWzuL2SRErEOtA_aem_lngPsVvPgKo6P3sCQemDww 

Премія присуджується особам до 35 років за досягнення, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні. Серед напрямів відзначенняправозахисна діяльність, національнопатріотичне виховання, розвиток волонтерських ініціатив, впровадження підприємницьких проєктів, популяризація здорового способу життя, захист прав дітей та інші. Премія включає вручення диплома, нагрудного знаку та грошової винагороди.