Понад 500 черлідерок позмагалися на Львівщині на Всеукраїнському турнірі Start Cup 

Змагання з черліденгу Start Cup відбулися цьогоріч вперше і відкрили змагальний сезон у цьому виді спорту в Україні. Захід відбувся 12 жовтня на “Боско-Арені”. Спортивну подію організував спортивний клуб з черліденгу Nancy Dolls за сприяння управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

У всеукраїнському турнірі взяли участь понад 500 спортсменок з різних міст країни: зі Львова та області, Івано-Франківська, Тернополя, Києва, Рівного, Кам‘янського.

Понад 200 виступів, кваліфіковані суддівські бригади, батьківська підтримка, безліч дитячих посмішок, підтримка аплодисментами, якісний музичний супровід та ведення заходу ведучим створили атмосферу беззаперечного сімейного свята.

“Ми радіємо, що в цей надважкий час для нашої держави, в період функціонування правового режиму воєнного стану ми маємо можливість виховувати нове спортивне покоління, яке в майбутньому представлятиме честь України на міжнародних світових змагальних майданчиках. Низький уклін усім захисникам та захисницям, завдяки вам наше свято відбулося у вільній і незалежній Україні”, – зазначила керівниця клубу Nancy Dolls й організаторка заходу Анастасія Косенко.

Турнір Start Cup планують проводити щороку і він традиційно відкриватиме змагальний сезон з черліденгу в Україні.

“Черліденг на Львівщині стрімко розвивається, і це дуже тішить. Нагадую, що зараз триває реєстрація на перший етап масштабного проєкту серед учнів – “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги”. Цьогоріч команди змагатимуться у семи видах спорту, одним з яких є черліденг. Тож запрошуємо команди зареєструватися”, – каже начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.