Понад 50 громад Львівщини залучать до програми «Активні парки – локації здорової України»  2024 року

«Активні парки – локації здорової України» – це програма Президента України, яка має на меті зробити спорт доступним для якнайбільшої кількості людей.

З державного бюджету для розвитку масового спорту на Львівщині скерували понад п’ять мільйонів чотириста тисяч гривень. Це на 38% більше, аніж минулоріч. Відтак, з 1 квітня у межах проєкту «Активні парки – локації здорової України» працюватиме 65 координаторів замість анонсованих 47. Заняття проводитимуть у понад п’ятдесяти територіальних громадах області, повний перелік можна переглянути тут.

Для населення громад будуть доступні безкоштовні заняття з різних видів активностей, як скандинавська ходьба, долання туристичних маршрутів, спортивні ігри, естафети, фітнес, заняття на тренажерах, велозмагання та інше. Такі спортивні заходи доступні для усіх верств населення різного віку.

«Ця програма особливо важлива для маленьких громад. Там, де немає центрів «Спорт для всіх», немає приватних спортивних клубів чи сталих комюніті. У таких громадах координатори, завданням яких є системний розвиток масового спорту, стають ключовими фігурами у популяризації здорового способу життя. Вони отримують інструментарій, мотивацію та професійну підтримку для якісної і системної роботи. Цьогоріч ми для себе ставимо додатковий пріоритет в рамках проєкту – залучити до команди координаторів наших воїнів-ветеранів», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Додамо, що у 2023 році за підсумками проєкту «Активні парки – локації здорової України» Львівщина увійшла до трійки лідерів з поміж 22 областей України та Києва. А Золочівська територіальна громада посіла перше місце серед усіх територіальних громад України у Всеукраїнському конкурсі «Активні парки для всіх». 

«Активні парки» на Львівщині у 2023 році це:

  • 80 координаторів у 46 громадах області. 
  • 185 локацій задіяних для активних тренувань.
  • понад 6 000 спортивно-оздоровчих заходів різного формату. 
  • понад 88 000 мешканців Львівщини, що долучились до активностей програми.

Якими були «Активні парки» 2023 року – можна переглянути тут.