Понад 30 ветеранів російсько-української війни відвідали Canoe Veteran Camp

На Львівщині вперше провели тренування та тестові змагання з інклюзивного веслування в межах проєкту спортивних можливостей для військових та ветеранів «Ліга Нескорених», яку реалізовує обласне управління молоді та спорту. Захід відбувся на водно-веслувальній базі «Веслярик» у селі Наварія.

Canoe Veteran Camp відвідали три десятки військових, які проходять реабілітацію у таких закладах: Центр комплексної реабілітації «Галичина», Next Step Ukraine, Superhumans Center, UNBROKEN Ukraine, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. 

Учасників заходу навчали веслуванню на каяках та сапах, а також на човні «дракон». Діти спробували свої сили у бадмінтоні, мінітенісі, корнохолі.

«У межах «Ліги Нескорених» вже провели 68 подій. І надалі будемо розвивати ветеранський спорт та безбарʼєрність на Львівщині, щоб люди з інвалідністю з комфортом могли дістатися і перебувати, де їм захочеться, й реалізовуватися саме так, як їм хочеться», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Проєкт «Ліга Нескорених» діє в області з серпня 2023 року. Він передбачає проведення відкритих тренувань, змагань з різних видів спорту, покращення спортивної інфраструктури відповідно до потреб наших захисників та захисниць. Заняття безкоштовні та доступні і для людей з інвалідністю, і для здорових.

 «Веслування — це 15 адаптивний вид спорту, інтегрований у “Лігу Нескорених”. Їх точно буде більше. І, віримо, що завдяки таким заходам, буде значно більше тих, для кого поранення не стане крапкою у житті, а лише комою, що розпочне нову історію», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

На Львівщині ветерани війни можуть обрати для себе будь-який вид, який розвивають у низці обласних спортивних закладів: КДЮСШ ім. Юрія Кутенка, дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт», спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Веслярик» та комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дмитра Сидорука.