Понад 14 млн грн інвестує у розвиток молодіжної інфраструктури Львівщини у 2024 році Дитячий фонд ООН (UNICEF)

 Керівники «Львівського обласного молодіжного центру» та Платформи ініціатив «Теплиця» підписали відповідний Меморандум про співпрацю. 

          Документом визначено основні напрямки партнерства на 2024 рік у проєкті «Розширення психолого-соціальної підтримки, навчання життєвим навичкам і програм розширення можливостей для молоді через UPSHIFT та зміцнення молодіжних центрів в трьох регіонах», що реалізовує ГО «ПІ «Теплиця» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Зазначимо, що Платформа ініціатив «Теплиця» є імплементуючим партнером фонду.

              Підписуючи Меморандум, сторони домовились про наступне:

  • підтримати чотири новостворені молодіжні центри на території Львівщини, закупити для їхньої роботи сучасну техніку та меблі, відремонтувати приміщення цих молодіжних центрів, а також надати їм фінансову підтримку для забезпечення сталої діяльності;
  • надати грантову підтримку дванадцяти молодіжним центрам, які вдалось створити на території регіону в рамках минулорічної співпраці, таким чином забезпечивши їхню якісну та ефективну роботу з молоддю;
  • провести ремонтні роботи санітарних вузлів у вісьмох молодіжних центрах;
  • організовувати та проводити спільні навчання, тренінги та стратегічні сесії для команд місцевих молодіжних центрів, які беруть участь у проєкті.

Як зазначила Ганна Авдіянц, голова ГО «Платформа Ініціатив «Теплиця»: «Розвиток молодіжної інфраструктури в цей час, є надважливим, ми просто не маємо морального права втратити молодь. Команда Платформи ініціатив «Теплиця» завжди готова ділитися своєю експертністю та досвідом, які здобули, розвиваючи мережу молодіжних центрів на Донеччині.»

За словами керівника Львівського обласного молодіжного центру Івана Сапси: «Підписання вже другого Меморандуму про співпрацю та фінансування Дитячим фондом ООН вже другий рік поспіль молодіжної інфраструктури Львівщини говорить про велику зацікавленість фонду у підтримці нашої молоді, про розуміння їхніх потреб та проблем, а також про велику підтримку соціальної сфери регіону. Адже дивіденди від вкладу в молодь будуть в сотні разів більшими, ніж розмір інвестицій, і будуть іти на велику користь нашої держави. Дуже дякую фонду та ГО «ПІ «Теплиця» за цю підтримку та довіру!».

Окремо зазначимо, що на Львівщині діє ціла мережа молодіжних центрів, яка налічує 28 закладів та установ, та є однією з найбільших в Україні. Переважну більшість цих центрів вдалось створити минулого року завдяки підтримці міжнародних організацій.

«У минулому році для розвитку молодіжної інфраструктури на Львівщині, ми залучили понад  12 млн. грн. від міжнародних партнерів. Результатом співпраці стало створення 24 молодіжних центрів, саме як комунальних установ у громадах. 16 з них отримали фінансування в межах проєкту «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області».

Львівщина, станом на сьогодні, єдина область в Україні,  яка продовжує створювати мережу молодіжних центрів та просторів, і налічує 48 об’єктів молодіжної інфраструктури, серед них 28 комунальних установ. Мережа молодіжних установ Львівщини є найбільшою в Україні», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.